Konsten att spela rätt i händerna på Sverigedemokraterna

Något som gör mig riktigt förbannad är personer som utför björntjänster. Det senaste exemplet kommer ifrån allianspartierna och dess förslag om att möjliggöra för kommuner och landsting att utlysa nyval. Som skäl anges bland annat att detta skulle stoppa Sverigedemokraterna (SD).

 

SD stoppas inte genom detta förslag utan istället blir effekten bland väljarna att det känner sig dumförklarade. Vidare blir även de väljare där frustration och missnöje har börjat gro nu helfrälsta förstagångsväljare till SD.

 

Fler och fler tror att SD är ett parti som står för sund förnuft och vidare eftersom etablissemanget valt att tysta ner SD så har martyrstämpeln ännu mer accentuerat denna känsla av att SD sitter på en ”heligt sanning” som ingen annan vågar prata om. Men det räcker med att läsa 20 min i SD-kuriren så lyser ganska snart muslimfobismen, drömmen om folkhemmet, skuldbeläggningen av invandrare, osv. tydligt växer fram.

 

Istället skall SD stoppas genom att avslöja ifrågasätta deras påstående. I inlägget ”4% vanföreställning” utvecklare jag detta vidare.

Mitt budskap till de etablerade politikerna: Det finns inga genvägar, genvägar är bara sken-vägar.

Andra bloggar om: , , , , ,

http://intressant.se/intressant

Annonser

7 Responses to Konsten att spela rätt i händerna på Sverigedemokraterna

 1. funderar skriver:

  Hej!

  Din blogg verkar intressant och jag håller verkligen med dej. Att utlysa nyval är ingen lösning, populistiska partier gynnas av att få ta offerroll tror jag. Eftersom deras politik inte tål dagsljus tycker jag att det är bättre att ställa dem mot väggen! Pia (http://funderar.wordpress.com)

 2. Bra inlägg. Det är viktigt att vi kartlägger och granskar SD på ett korrekt och sakligt sätt. Allt annat spelar dom i händerna.
  Vänliga hälsningar
  Håkan A Bengtsson

 3. Roddy skriver:

  Varför ska SD stoppas
  Har vi inte demokrati/åsiktsfrihet i det här landet?

 4. immigrationssamtal skriver:

  Roddy: Det är exakt var jag säger. SD skall bemötas genom att ifrågasätta och diskutera dess innehåll. Du får gärna visa vart jag i texten är emot demokrati och åsiktsfrihet.

 5. PetAhl skriver:

  Till Roddy:

  Du frågar ”Varför Ska SD Stoppas? Har vi inte Demokrati/Åsiktsfrihet?”

  Ja visst har vi demokrati/Åsiktsfrihet. Men alla dessa friheter är friheter under ansvar. Tryckfriheten är en frihet under ansvar. En tidning kan säkert skriva en artikel om att Göran persson är en bankrånare men de måste senare stå till svars för vad de säger och ljuger de kan de straffas. alla friheter är friheter under ett ansvar.

  SD är ett populistiskt parti som spelar på folks rädsla för förändringar. SD saknar egentligen all form för politisk agenda. de har en del visioner om hur de vill att samhället ska se ut men vad de inte inser är att det samhället de längtar efter kan vi aldrig få tillbaka. Vi vill egentligen inte ens ha det tillbaka.

  SD har egentligen ingen rasistisk agenda och mycket av det de snackar om i sitt partiprogram tas även upp av andra partier även om de inte har samma fokus på frågorna. Sd spelar på just detta. De säger att det är det enda partiet som inser problemen med invandring. Men se här:

  Sverige tar emot för många invandrare:

  Detta anser även regeringen. Därför tar regeringen upp t.ex Irakflyktingarna på EU-nivå. De anser nämligenatt det är ohållbart att de andra EU-länderna och USA inte delar på ansvaret.

  Invandringen Kostar för mycket:

  SD räknar på ett groteskt sätt men alla seriösa bedömmare anser att pengaströmmen måste bromsas. I regeringens vårbudget beskrevs just detta samt problemen med Integrationen (eller bristen på sådan). Regeringen beslöt 3 April att snabbutreda denna fråga med syfte att drastiskt sänka kostnaderna, minska bidragsberoendet och snabbt få ut flyktingarna i arbetslivet.

  Det Mångkulturella samhället är ohållbart:

  Detta tycker såväl regeringen som oppositionen. Efter 11/9 och mordet få fadime finns ingen tolerens för någon djupare mångkultur. Alltför avvikande levnadsmönster har ingen chans att överleva här. Vissa seder är förbjudna och religiös fanatism bevakas av SÄPO.

  Alla partier utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet verkar idag för att alla som bor i sverige ska leva och verka med respekt för de mänskliga rättigheterna och i enlighet med grundläggande normer.

  Om man undantar Mat, Kläder och högtider har vi inget mångkulturellt samhälle här.

  Detta var ett referat från en krönika av P.M Nilsson i Expressen.

  Man kan tycka vad man vill om Expressen men dessa tre punkter är i alla fall sanna. SD är alltså långt i från ensamma om att se dessa problem. vad SD dock är ensamma om är deras rasistiska åsikter. Jag säger inte att partiprogrammet är rasistiskt för det är det INTE. men om man läser mellan raderna ser man en slags dold rasism. speciellt med avseende på muslimer. Muslimer ses som ett verkligt hot mot Sverige som nation.

  problemet är vidare att SD bara har visioner och inte några förslkag på åtgärder (annat än att minska invandringen). detta påminner mycket om Ny Demokrati som ju blev ett väldigt kortlivat parti. jag tror att SD riskerar samma sak efter en period i Riksdagen.

  När det gäller SD’s visioner finns det säkert väldigt många som delar dem. Därför kommer SD in i Riksdagen. Inget snack om den saken. Men om man studerar lite noggrannare andra frågor som SD berör så tror jag nog att folket kan avskräckas. Visste du t.ex att:

  1) SD vill ha mer Kristendom i skolan
  2) SD är positiv till Skoluniformer
  3) SD ifrågasätter Darwins utvecklingslära
  4) SD vill lämna EU
  5) SD vill sänka straffrättsåldern
  6) Återinförande av betyg i ordning och uppförande.

  Jag tror att när dessa frågor kommer fram i ljuset i samband med en valkampanj så kommer antagligen stödet att minska snarare än att öka.

  MVH

  Peter Ahlgren

 6. Travis skriver:

  It’s wonderful that you are getting thoughts from this post as well as from our discussion made at this place.

 7. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: