Syftet med bloggen

Se även Om mig 

Varför har du börjat denna blogg?

Har aldrig varit intresserad av politik och allra minst invandrarpolitik. Men efter att ha varit utomlands i fyra år, upptäckte jag vid återkomsten att mitt Sverige har förändrats. Det som händer idag i förhållande till då är att Sverigedemokraternas (SD) åsikter börjar blir rumsrena. Något som jag tycker är en väldigt negativ trend eftersom det är inte det sunda förnuftet som förs fram utan en förvrängd bild av verkligheten. 

Kan inte detta vara ett tecken på att SD har rätt?

Nej, långt därifrån deras teser är ogrundade och baserat på väldigt skakig grundfakta. Det typiska är att SD blandar ihop statistik med användarfall eller presenterar en generaliserad bild baserat på en ensidig företeelse. 

Men de etablerade partierna, då?

Deras strategi har varit att inte diskutera med SD ett flagrant misstag eftersom det därmed givit SD en martyrstämpel. Något som, jag tror, är den drivande kraften och svaret till att SDs åsikter blivit rumsrena. 

Varför diskuterar du inte på SDs bloggar istället?

Har faktiskt försökt föra en logisk och förnuftig debatt i deras bloggar. Men dessvärre upptäckt att när jag kommer med välgrundade argument blir jag inte publicerad och när jag säger något som kan missuppfattas blir det långa förolämpande inlägg med massa personangrepp. Min slutsats är att SD bloggarna verkar ha som syfte att hålla missnöjesyttringar vid liv och handlar väldigt lite konstruktiva lösningar på samhällsproblem. 

Vad tror du driver SD?

Den drivande kraften för SD och dess framgångar, att spela på rädslan om främlingen i samhället och en uppfattning om att deras budskap är förträngt av etablissemanget oftast under parollen ”PK”. När det i verkligheten är väldigt lite substans i deras budskap med extremt svaga och undermåligt byggda argument.

Vad förväntar du dig av denna blogg?

Jag kommer att framföra min syn på vad jag anser har blivit en snedvriden debatt och förväntar mig att folk kommenterar och ifrågasätter där slutmålet är att föra en debatt om invandring. Sen om det faktiskt blir så det är en annan sak.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: